Nici o faptă bună nu rămâne „nepedepsită“
Cu excepția câtorva întâmplări trecute la infracțiuni, conform Codului Penal, se poate spune că Babadag este un orășel liniștit. E drept, în ultimul timp au apărut spargeri date la magazinele aflate departe de zona centrală sau, anul trecut, într-o singură noapte fiind vizate Centrul Cultural, sala de sport și atelierele școală, fapte suficiente pentru a-l determina pe primarul Georgian Caraman să pornească un amplu proiect de amplasare de sisteme de alarmă, camere de luat vederi, atât la interior, cât și la exterior, cât și extinderea celor deja existente în supravegherea arterelor principale. Toate clădirile care adăpostesc instituțiile statului, școlile, grădinițele și creșa au instalate, sau se vor instala, aceste sisteme care vor conduce la un alt grad de siguranță, superior din toate punctele de vedere.
În același registru putem pune și contactul cu o firmă de pază și protecție ai cărei agenți se ocupă de asigurarea bunului mers al faptelor, atât la toate unitățile de învățământ și instituțiile, enumerate mai sus, cât și în parcul central al orașului. Măsura s-a dovedit în timp benefică, atât în descurajarea celor care ar fi ,,sărit calul”, cât și pentru a întări încrederea cetățeanului în acțiunile administrației publice care vizează acest aspect.
Iată, însă, că oamenii firmei de pază au dat dovadă nu numai de vigilență în îndeplinirea sarcinilor din fișa postului, ci și de o înaltă ținută morală, umană. E cazul agentului George Drăghici. De obicei îl putem vedea la intrarea liceului, filtrând persoanele care intră sau ies din incinta unității, însă pe timpul verii a avut în pază parcul orașului, zonă în care, omul nostru, a avut parte de câteva întâmplări cu final fericit și asta pentru că așa i s-a părut normal să fie. Laura Năvodaru și Doru Coadă, doi tineri băbăieni aflați la muncă în Franța, au venit să facă nunta acasă. În ziua respectivă au realizat și o ședință foto în parc însă, la plecare, au uitat pe o bancă borseta cu o sumă considerabilă de bani. George a găsit-o și a înapoiat obiectul celor doi tineri. Care i-au mulțumit. În altă seară, un grup de tineri din București au lăsat, tot pe o bancă, o tabletă (Samsung, se pare). George a găsit-o și a înapoiat obiectul tinerilor. Care i-au mulțumit. În altă după amiază d-na Pe-ricleanu împreună cu fiica dânsei se plimbau prin parc. Fata a scos mobilul pentru un apel. Un rrom xoraxaj (nu singur, ci supravegheat de alții) a încercat să-i smulgă fetei telefonul din mână. Intervenția hotărâtă a lui George a împiedicat fapta, iar mobilul a rămas la proprietara de drept. Familia Pericleanu i-a mulțumit. Și tot acum câteva săptămâni, împreună cu un coleg, au descoperit un cartuș de calibrul 12,5 (de antiaeriană) din al doilea război mondial adus la suprafață, dar nedescoperit, de lucrările la sistemul de irigație. Firește, periculos, cartușul a fost ridicat de geniștii anunțați operativ de agenți.
Contactat de noi, d-l Ion Iosif, reprezentant al firmei de pază, a confirmat cele relatate mai sus. Și cam atât…, nu insinuăm nimic față de atitudinea agentului George, e drept că se simte nevoia unei colaborări mai bune cu forțele poliției locale, după spusele șefilor, în tratarea operativă și sancționarea oricăror abateri de la normele civice și morale. Păi, tocmai asta spuneam și noi! Agentul George să stea liniștit, nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită! Îi mulțumim și noi. Ca simpli oameni.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: