UPDATE Ora 13:11 Mihaela Porime, purtătorul de cuvânt al DIICOT a declarat pentru G4Media că ST Constanța a distribuit materiale sanitare persoanelor implicate în activități și celor conduse la audieri:
- ”DIICOT-S.T Constanța a distribuit materiale sanitare persoanelor implicate în activiăți și a celor conduse la audieri. Atât la sediul DIICOT-S.T. Constanța, cât și la sediul BCCO Constanța au fost dispuse măsuri în vederea respectării distanțării sociale și a tuturor măsurilor de protecție sanitară”, a declarat Mihaela Porime.
știrea inițială
Peste 100 de persoane audiate de DIICOT Constanța în Dosarul ”Omaha” au stat 48 de ore în sediul BCCO, fără mandat de reținere și fără măsuri de protecție anti-COVID, au declarat pentru Info Sud-Est surse judiciare.
Unul dintre martori a fost ținut 33 de ore pentru a fi audiat, timp în care a stat împreună cu mai multe persoane, în spațiu închis, fără mască de protecție și distanțare socială. Ulterior, acesta a plecat acasă.
În urma operațiunii, 40 de persoane au fost reținute.
Procurorul Paul Ardeleanu, șeful DIICOT Constanța, a declarat pentru Info Sud-Est că polițiștii au avut 800 de măști la dispoziție pe care le-au împărțit martorilor chemați la audieri.
Operațiunea și perchezițiile au avut loc în ceea ce ministrul de Interne Marcel Vela a numit Ziua Z împotriva interlopilor, când au fost făcute peste 300 de percheziții în toată țara. Vela a declarat că au fost aduse la audieri peste 465 de persoane, dintre care 98 reținute și au fost confiscate autoturisme, droguri, arme și bijuterii.
Ce este operațiunea Omaha
Comunicatul IPJ Constanța
În cursul zilei de astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța, au demarat acțiunea „OMAHA”, care vizează un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri de risc, efectuarea de operațiuni ilicite cu substanțe psihoactive noi și spălare de bani, care ar fi acționat în județul Constanța.
Astfel, au fost puse în executare 69 de mandate de percheziție domiciliară, urmând a fi conduse la sediu, pentru audieri, 111 persoane, iar, după finalizarea activităților, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Constanța va dispune măsurile legale.
Din cercetări a reieșit faptul că, începând cu luna octombrie a anului 2017 și până în prezent, grupul infracțional organizat, constituit inițial de 9 persoane, la care ulterior ar fi aderat aproximativ 50 de persoane, ar fi acționat pentru procurarea, prepararea, stocarea, distribuirea și punerea în vânzare a substanțelor noi cu proprietăți psihoactive, cunoscute sub denumirea de „etnobotanice”.
Gruparea ar fi acționat în municipiul Constanța, dar și în zona sudică a litoralului, respectiv localitățile Eforie, Techirghiol, Tuzla și municipiul Mangalia.
Membrii grupării ar fi pus în vânzare 15,13 kg. de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, pentru care ar fi obținut 1.292.355 de lei.
Acțiunea a beneficiat de suportul Direcției Operațiuni Speciale din Poliție Română.
La operațiune, participă polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime și Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, precum și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.La activități participă și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: