Viitorul sună bine! Parteneriate între Universitatea „Ovidius” și instituțiile publice din județele Constanța, Tulcea și Călărași

 

Primăvara acestui an a fost una prolifică pentru parteneriatele interinstituționale dintre Universitatea „Ovidius” din Constanța și cele mai importante instituții publice și de învățământ din municipiile Tulcea și Călărași. Pe 24 aprilie 2013, Caravana „Ovidius” a ajuns în municipiul Tulcea, iar pe 21 mai a.c., Caravana „Ovidius” s-a întâlnit cu elevii claselor a XII-a din municipiul Călărași.
Evenimentele fac parte dintr-un proiect al conducerii Universității, de promovare a ofertei educaționale și a rezultatelor obținute în activitatea didactică și de cercetare. Dialogul dintre viitorii studenți și conducerea Universității „Ovi-dius” a fost unul alert, viu, tinerii prezentând un interes deosebit atât pentru specializările din cadrul facultăților, baza materială de care dispune instituția, posibilitatea de cazare în cămine, cât și pentru criteriile de admitere. „Elevii au fost receptivi la mesajul transmis de echipa universității. După județul Constanța, din Tulcea provin cei mai mulți studenți ai universității noastre, iar județul Călărași ocupă locul 5, din acest punct de vedere. Elevii sunt bine pregătiți și după terminarea studiilor de licență aleg să își continue studiile de masterat și doctorat tot la „Ovidius”, ne-a declarat Dănuț Tiberius Epure, rectorul Universității „Ovidius”.

Conducerea „Ovidius”: „Primăria Tulcea este un model în ce privește sprijinul și deschiderea de care ne-am bucurat din partea edilului Constantin Hogea“ 

Publicitate electorală
publicitate electorală

Parteneriatul dintre universitate și Primăria Tulcea va fi semnat la Constanța

Cu prilejul vizitei Caravanei „Ovidius”, rectorul Universității și Constantin Hogea, primarul municipiului Tulcea au discutat și pe marginea proiectului care vizează demararea unui parteneriat instituțional între cele două instituții, ce urmează a fi semnat la Constanța. Această inițiativă vizează organizarea unor acțiuni comune educaționale, culturale, sportive, perfecționarea angajaților, dar și colaborarea în ceea ce privește organizarea de manifestări științifice și participarea în proiecte naționale și internaționale. „Din acest punct de vedere, nu greșim dacă luăm drept model Primăria Tulcea, în ce privește sprijinul de care
ne-am bucurat din partea autorităților locale. Deschiderea și susținerea de care a dat dovadă primarul Constantin Hogea ne-au surprins și ne-au onorat deopotrivă și ne bucură faptul că instituția noastră poate găsi în administrația publică un partener serios și de nădejde în procesul educațional și cultural pe care îl desfășurăm. De asemenea, ar trebui menționat aici și aportul deosebit al șefului Inspectoratului Școlar Județean Tulcea, Dumitru Damian. Am cuvenit să ne arătăm recunoștința față de eforturile dumnealor printr-un gest simbolic, rectorul Dănuț Tiberius Epure acordându-le câte o binemeritată diplomă de excelență pentru susținerea învățământului universitar din Dobrogea”, a declarat Florin Anghel, prorector al Universității „Ovidius”.

Silviana Șestacovschi, liderul ISJ Călărași, a primit o diplomă de excelență în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat Universității „Ovidius” 

Caravana „Ovidius” la Călărași nu a avut ca singur scop întâlnirea dintre elevii claselor a XII-a și conducerea instituției. Rectorul Dănuț Tiberius Epure i-a înmânat o diplomă de excelență inspectorului general din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Călărași, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat instituției universitare de la malul mării. De asemenea, Dănuț Tiberius Epure i-a mai înmânat Silvianei Șestacovschi și raportul de activitate publicat odată cu încheierea primului an din mandatul de activitate în calitate de rector al Universității „Ovidius” menționând următoarele: „Sunt singurul rector din România care și-a întocmit un raport de activitate, l-a publicat și l-a trimis la Mi-nisterul Educației. Este raportul aferent primului an de activitate din primul mandat. Voi publica și la anul un raport, și peste doi ani, și tot așa”, a declarat șeful instituției universitare. Acesta a mai precizat că județul Călărași este important în ce privește numărul de absolvenți care aleg Universitatea „Ovidius”: „După București, următoarea opțiune a elevilor din Călărași este universitatea noastră. Într-un top al numărului de studenți ovidieni, cei din Călărași ocupă locul 5, după Constanța, Tulcea, Ialomița și Brăila. Cei mai mulți călărășeni optează pentru Științele economice (32%), Litere (9%), Educație fizică și sport (9%), Drept (9%), Inginerie mecanică (7%), Științele naturii (6%), Medicină (5%) și Matematică (5%). Noi revenim la dumneavoastră după ce și anul trecut am avut o primire la fel de călduroasă și suntem convinși că și anul acesta vor opta mulți dintre elevii liceelor dumneavoastră pentru facultățile universității noastre”.  De menționat ar mai fi că Universitatea „Ovidius” din Constanța a pus deja bazele unui parteneriat, anul trecut, cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în cadrul unei întâlniri dintre rectorul Dănuț Tiberius Epure și Răducu Popescu, șeful ISJ Constanța.

Peștera, prima primărie din mediul rural cu care va colabora „Ovidius”

Primăria Peștera este prima administrație din mediul rural care se poate gândi la un parteneriat interinstituțional cu Universitatea „Ovidius”. Primarul Valentin Vrabie (cunoscut pentru școala ultramodernă pe care a construit-o în localitate și pentru atenția pe care o acordă asigurării calității actului educațional) s-a întâlnit cu rectorul Dănuț Tiberius Epure, în vederea stabilirii unui proiect de colaborare între cele două instituții. Încântați de ideea unui viitor parteneriat, cei doi au discutat despre o serie de proiecte comune cu specializările de agricultură și științe ale naturii, dar și energetică din cadrul universității. Prezent la UOC, primarul a arătat faptul că autoritățile locale sunt preocupate de traiectoria elevilor și după terminarea cursurilor în localitate, dorind să îi susțină și pentru desăvârșirea studiilor universitare. Primarul Valentin Vrabie a declarat că dorește ca absolvenții de facultate să se întoarcă în comună pentru a dezvolta zona din punct de vedere social și economic. „Intensificăm relațiile cu primăriile locale, pentru a ne adapta oferta educațională la cerințele reale ale zonei noastre și pentru a oferi sprijin, prin specialiști, profesori universitari și studenți pentru derularea unor proiecte de cercetare – devoltare cu impact direct asupra Dobrogei”, a declarat rectorul.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: