Asociația Info Sud Est a fost, în weekend, gazda unui workshop organizat la Constanța și care a fost dedicat studenților și tinerilor interesați de jurnalismul de investigație.
Pe parcursul a două zile, 20 de tineri au experimentat instrumentele de bază în presa de investigații de la specialiști și jurnaliști experimentați și au discutat despre principalele obstacole și provocări pe care le întâlnesc în lucrul cu sursele, subiecții și instituțiile publice.
O parte semnificativă a workshopului a constat în secțiunile despre cybersecurity și fake-news, și despre cum trebuie gestionate problemele care apar în cele două zone.
Panelurile au fost susținute de jurnaliști cu experiență de la OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), Context.ro și Info Sud-Est (ISE).
Printre invitații prezenți la deschiderea trainingului a fost și Sandeep K. Paul, atașatul de presă al Ambasadei SUA la București, instituție care a susținut organizarea workshopului. Reprezentantul ambasadei a interacționat fervent cu tinerii într-un dialog consistent despre principiile democrației, importanța presei pentru consolidarea statului de drept, dar și despre riscurile și efectele nocive ale fake-news-ului.
Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de propunere de subiecte, în care tinerii jurnaliști și studenți au creat echipe care vor lucra în următoarea perioadă la mai multe investigații.
Entuziasmul și interesul crescute, manifestate de participanții la workshop, au convins Asociația Info Sud Est că un astfel de sprijin este necesar să fie consolidat în continuare pentru studenții și tinerii interesați de jurnalismul de investigație. Ne propunem, deci, să organizăm periodic astfel de traininguri și să contribuim la formarea unei noi generații de jurnaliști.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: